fbpx

Stilte retraite met Sonja Elferink

Stilte retraite met Sonja Elferink

Stilte

Een liefdevol cadeau aan jezelf wanneer je op zoek bent naar verbinding, voeding, verdieping en onvoorwaardelijke liefde. In een inspirerende en natuurlijke omgeving kun je ont-dekken wat jou afhoudt van het ervaren van innerlijke rust en weer helemaal tot jouw innerlijke rust komen. Ontdek de kracht van de stilte, de stilte waarin je jezelf kunt accepteren mét je pijn, je zorgen, je blijheid en alles wat zich maar aandient en je zelfs kunt accepteren als je jezelf niet accepteert.

Laat de retraite je leiden in je vrije tijd. Vrije tijd waarin je wordt uitgenodigd om niet te lezen of je bezig te houden met werk, social media e.d. Misschien voel je de behoefte aan een wandeling in de natuur. Je ruikt de geur, ziet de wolken, de zee, hoort de meeuwen. Misschien merk je op dat je gewoon zit en ervaart. Elk moment opnieuw. Je voelt wat je voelt in je lichaam zonder er over te oordelen. Je merkt je eigen aanwezigheid op. En de aanwezigheid van anderen. 

Mijn ervaring is dat het bijzonder is om in stilte te zijn in een groep. Zonder dat er gesproken wordt is het indrukwekkend te ervaren hoe snel een verbinding en een gevoel van samen zijn ontstaat.

 
 

Familieopstellingen en systemisch werk

Met behulp van familieopstellingen en systemisch werk gaan we ontdekken wat zich wil laten zien in jou en wat er onbewust onderdrukt wordt. Als kind hebben we geleerd om onze emoties en gevoelens weg te stoppen, te ontkennen en te vermijden omdat deze gevoelens vaak als te heftig en overweldigend zijn ervaren om welke reden dan ook. En elke keer dat er nu een emotie of een overweldigend gevoel aan zit te komen maken we gebruik van overlevingsstrategieën om dat, wat we nooit meer willen ervaren, veilig te stellen. Langdurige onderdrukking van deze emoties en gevoelens (ook wel traumadelen genoemd) kunnen resulteren in tal van psychische en fysieke klachten, relatieproblemen, moeilijkheden in het gezin of werk, waardoor leven meer overleven wordt. En de innerlijke rust ver te zoeken is.

Met behulp van opstellingen kunnen jouw verborgen delen weer zichtbaar worden en overlevingsstrategieën blootgelegd en aanvaard waardoor je een diep gevoel van vrijheid en rust ervaart.

Door het werken met familieopstellingen en systemisch werk en het af te wisselen met de stilte word je je bewuster van je ware natuur en alle potentie die er aanwezig is. Je ont-wikkelt als het ware en je ware zijn wordt zichtbaar.

Je leeft dan, zoals dat vaak zo mooi wordt gezegd, vanuit je hart en je intuïtie. En wie wil dat nou niet? En weet je wat dan ook zo mooi is? Je draagt niet alleen bij aan je eigen ontwikkeling en potentie maar ook aan de potentie van ieder ander mens!

Details over het evenement

Evenement datum 21/03/2021 20:00
Evenement Einddatum 23/03/2021 16:00
Capaciteit 12
Aantal beschikbare plaatsen 12
Individuele prijs €399,00
Locatie Texels Groen
Categorieën Persoonlijke ontwikkeling

Programma

Vrijdag 18.30 - 19.30 uur

Aankomst

Vrijdag 20.00 uur

Start Retraite

Meditatie en bespreking met welk thema je aan de slag wilt. Heb je geen thema, dan is dat absoluut geen probleem. Dan werk je met wat zich aandient.

Zaterdag 8.30 uur

Ontbijt in stilte

Zaterdag 10.00 uur

Opstellingen workshop

Zaterdag 13.00 - 18.00 uur

Lunch en middag vrij in stilte

Zaterdag 18.00 uur

Diner in stilte

Zaterdag 20.00 uur

Avondprogramma

Zondag 8.30 uur

Ontbijt in stilte

Zondag 10.00 uur

Opstellingen workshop

Zondag 13.00 - 16.00 uur

Lunch en middag vrij in stilte

Zondag 16.00 - 17.00 uur

Nabespreking en afsluiting

Sprekers

Sonja Elferink

Coach en medium

"Er zijn geen obstakels op je spirituele pad, obstakels zíjn je pad." Door jezelf als mens te on-twikkelen, leer je bewust te leven en te Zijn. Iedereen is uniek en heeft andere mogelijkheden. Door je bewust te zijn van wie je bent, wat je doet en waarom, kun je je potentieel realiseren en ontdekken dat je al goed bent zoals je bent. ​ Wanneer je tegen zaken aanloopt, behoefte hebt aan een ander perspectief en je rugzak met beperkende overtuigingen en onverwerkte zaken wilt legen, help en begeleid ik je graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. We gaan dan aan de slag met jouw thema’s, met wat zich aandient en voor jou stress oplevert. Bijvoorbeeld in je werk, relatie, gezin, financiën en spiritualiteit. Een kant en klaar stappenplan naar gelukkig zijn kan ik je niet geven. Wel kan ik je helpen bij je zelfonderzoek en leer je tegelijkertijd hoe zelfonderzoek echt werkt. Dat kan soms best confronterend zijn maar het is veel pijnlijker om te blijven hangen in oude patronen en overtuigingen. Je bent van harte welkom!

De registratie voor dit evenement is gesloten

HELIX_ULTIMATE_NO_MODULE_OFFCANVAS